Hoppa till huvudinnehåll

Korp/Karp inloggningssystem

Del 1 - Instruktioner för att lägga till en ny användare i en resurs 
(t.ex. korpus i Korp eller lexikon i Karp)

  1. Gå in på adressen https://ws.spraakbanken.gu.se och logga in med samma mailadress och lösenord som du använder när du loggar in i Korp eller Karp. Om du har glömt ditt lösenord kan du begära ut ett nytt här: https://ws.spraakbanken.gu.se/user/password 
  2. Klicka på "Resursrättigheter” i menyn till vänster, du kommer då att få upp en lista över användare som har tillgång till någon av dina resurser.
  3. Om personens mailadress inte finns med i listan, kan du klicka på “Lägg till användare”. Nu kan du skriva in en mailadress och kryssa för resursen eller resurserna som användaren ska få tillgång till.
  4. Klicka på “Spara behörigheter”. Den tillagda personen kommer att få ett mail med en länk för att skapa ett nytt lösenord.
  5. Om resursen är ett lexikon och om användaren ska kunna redigera lexikonet kräver det några extra steg som beskrivs i del 2 nedan.

Del 2 - Instruktioner för att ge en användare skrivrättigheter till ett lexikon i Karp

  1. Om användaren inte redan har ett konto, följ instruktionerna i del 1 innan du fortsätter med nästa steg.
  2. När du har loggat in på https://ws.spraakbanken.gu.se, klicka på "Resurser” i menyn till vänster. Du kommer då att få upp en lista över alla resurser som du är ägare till.
  3. Klicka på “redigera” bredvid lexikonet som du vill ändra rättigheterna till.
  4. Gå ner till kategorin “Permitted users view”, kopiera mailadressen till den användare som ska få skrivrättigheter och klistra in den under kategorin “Permitted users edit” (inklusive siffran som följer med i parenteser).
  5. Klicka på “Spara”.