Hoppa till huvudinnehåll

Ny bok om Svenskt frasnät++ (SweFN++)

29 november 2021
Vi är glada att meddela att vår bok med titeln: "The Swedish FrameNet++ Harmonization, integration, method development and practical language technology applications" finns ute!

Boken "The Swedish FrameNet++ Harmonization, integration, method development and practical language technology applications" är fritt tillgänglig under CC BY-NC-ND licens och kan laddas ner här: <https://www.jbe-platform.com/content/books/9789027258489>.

Svenskt frasnät++ (SweFN++) är en långsiktig satsning med syfte att bygga en omfattande och mångsidig lexikal infrastruktur för svensk språkteknologi. Det initierades 2008 och har tack vore olika forskningsbidrag växt under åren. SweFN++ har genererat över 60 publikationer som har kommit ut över en lång tid och på många olika ställen. I boken har vi samlat ihop en del av dem med syftet av att förmedla ett mer övergripande perspektiv på hela projektet och dess kontext. Med boken hoppas vi nå fram till flera läsare som har bland annat intresse för lexikografi, lexikaltypologi, lexikal semantik, lingvistik och närliggande områden.   

Läs mer projektet Svenskt frasnät++ (SweFN++) här.

bok om Svenskt frasnät++ (SweFN++)